Almanya’da polisin düzenlediği uyuşturucu operasyonunda 750 kişi gözaltına alındı

Almanya polisi, ülke genelinde düzenlediği geniş çaplı bir operasyonda 750’den fazla şüphelinin gözaltına alındığı, çok sayıda da silah ve uyuşturucunun ele geçirildiği açıkladı.

Alman Federal Suçla Mücadele Ofisi BKA operasyon ile ilgili yaptığı açıklamada, “Polisin EncroChat isimli mesajlaşma uygulamasına sızarak yazışmaları ele geçirmesinden sonra operasyon gerçekleştirildi. Bu uygulama suçlular tarafından kullanılıyordu” ifadelerini kullandı.

Geçen yıl Fransız ve Hollanda polisi, dünya çapında 60 bin kullanıcısı olan platforma sızmayı başarmıştı. Çok sayıda kişi tutuklandı ve veriler Europol aracılığıyla başka ülkelerle paylaşıldı. Bu da başka ülkelerdeki polis ekiplerine, suçluların mesajlarını ve hareketlerini izlemesine imkan sağladı.

BKA, 2020 yılının nisan ayından beri yüz binlerce mesajın ele geçirildiğini ve bu sayede kullanıcıların kimliklerini bulabildiklerini açıkladı.

Bugün yapılan operasyonda 3.2 tonluk esrar, yüzlerce kiloluk uyuşturucu ve kokain ele geçirildiğini açıklayan yetkililer, ayrıca 12 bin mermi ve 310 silahın ele geçirildiğini ifade etti.

Kaynak: Euronews