İngiltere’de benzin krizi: Ordu devreye girebilir

İngiltere’de TIR ve kamyon şoförü açığından kaynaklanan akaryakıt tedariki sorunları gidermek için ordunun devreye sokulması planlanıyor.

İngiltere’de enerji şirketi BP ve Tesco Alliance’ın, ülkede “çok az sayıda” petrol istasyonunun kapatılacağını duyurmasının ardından, ülkede benzin krizi patlak verdi.

Başbakan Boris Johnson’ın bugün bakanlarla bir araya gelip krizin çözümü için acil durum planlarını gözden geçirmesi bekleniyor.

Guardian gazetesinin haberine göre askerin benzin tedariki için devreye gireceği Escalin Operasyonu adı altında bir plan uygulanacak.

BP, petrol istasyonlarının üçte birinde iki ana tip yakıtın kalmadığını duyurdu, yaklaşık 5.500 bağımsız istasyonu temsil eden Petrol Perakendecileri Derneği (PRA) de üyelerinin yüzde 50’si ila yüzde 90’ının benzinin tükendiğini bildirdiğini söyledi.

Yakında geri kalan istasyonlarda da stokların tükenmesi bekleniyor.

Gelişmeler, İngiltere’nin ikinci bir “ hoşnutsuzluk kışına ” girebileceğine dair korkuları artırırken, Noel zamanında rafların normalden daha boş olabileceğine dair uyarılar geldi.

Hükümet, çözüm için yaklaşık 5 bin şoföre geçici vize verilmesi kararı aldı ancak muhalefet bu kararın yeterli olmadığını savunuyor.

Kaynak: TRT Haber