Kazakistan Savunma Bakanı, 15 kişinin öldüğü askeri depo patlaması sonrası istifa etti

Kazakistan Savunma Bakanı Nurlan Yermekbayev, geçtiğimiz günlerde ülkedeki bir askeri mühimmat deposunun patlaması sonucu 15 kişinin hayatını kaybetmesi sebebiyle istifa ettiğini açıkladı.

Kazakistan’da 26 Ağustos tarihinde ülkenin güneyindeki Jambıl eyaletine bağlı Bayzakov ilçesindeki askeri birliğin mühimmat deposunda çıkan yangın ve art arda yaşanan patlamalar sebebiyle askeri personel ve kurtarma ekibinde görevli 15 kişi yaşamını yitirmiş, 100’e yakın kişi de yaralanmıştı.

Kazakistan Cumhurbaşkanlığı Basın Sözcüsü Berik Uali, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev’in, Savunma Bakanı Yermekbayev’in istifa mektubunu kabul ettiğini duyurdu.

Bakan Yermekbayev, geçtiğimiz hafta söz konusu patlamanın ve yaşanan ölüm ve yaralanmaların ardından bölgede durumu kontrol altına aldıktan sonra istifa etmeye hazır olduğunu söylemişti.

Kazakistan’da yaşanan patlamalar sonrasında Cumhurbaşkanı Tokayev aldığı kararla, 29 Ağustos’ta ülke genelinde bir günlük ulusal yas ilan edilmiş, bayraklar yarıya indirilmişti.about:blank

Kazakistan’da ilan edilen ulusal yas nedeniyle Türkiye’nin Nur Sultan Büyükelçiliği de “Kardeş Kazak halkı ile dayanışma kapsamında Büyükelçiliğimizdeki bayrağımızı yarıya indirdik.” açıklamasını yapmıştı.

Kazakistan’da 2019’da da benzer bir olay yaşanmış, Arys şehrinde askeri bir bölgede yaşanan patlamalar sonucu 4 kişi hayatını kaybetmişti.

Kaynak: Euronews