Kılıçdaroğlu: KHK ile görevden alınan herkesi iade edeceğim, yeter ki teröre bulaşmasın

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Çorum’da yaptığı konuşmada, “O Kanun Hükmünde Kararnameler ile görevden alınan, işine son verilen, ekmeği elinden alınan herkesi göreve iade edeceğim. Yeter ki teröre bulaşmasın” şeklinde konuştu.

Kılıçdaroğlu perşembe günü, Çorum’da bir düğün salonunda düzenlenen “Kanaat Önderleri Buluşması”nda muhtarlar, oda, dernek başkanları ile sivil toplum kuruluşu ve üretici örgütlerinin temsilcileriyle bir araya geldi.

Burada yaptığı konuşmada, Türkiye’ye yeni bir siyaset anlayışı getireceklerini, bir dönemi kapatacaklarını kaydeden Kılıçdaroğlu, “Ahlaklı, hesap veren, vatandaşını kucaklayan, hiç kimseyi kimliğinden, inancından, yaşam tarzından ötürü ötekileştirmeyen bir siyaset anlayışını getirmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Alın teri dökenlerin, helalinden kazananların yanlarında olduklarını dile getiren Kılıçdaroğlu, “Bizim iki kırmızı çizgimiz var. Bayrağıyla sorunu olmayan, vatanıyla sorunu olmayan, ‘Bayrak ve vatan benim için vazgeçilmezdir’ diyen herkesle kucaklaşacağız. Bayrağımız ve vatanımız için yeri geldiğinde canımızı vereceğiz. Dolayısıyla yeni bir siyaset anlayışı getireceğiz. Düzgün bir siyaset anlayışı getireceğiz. Bunu yapmak zorundayız” ifadelerini kullandı.

‘KHK’lıları görevine iade edeceğim’

Kılıçdaroğlu, “Haksızlığa hukuksuzluğa birisi uğrarsa beraber sahip çıkmak zorundayız. Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır. Sevgili peygamberimiz böyle diyor. Eğer bir yerde haksızlık varsa susmayacaksınız. Susmaya hakkımız yok. Kim olursa olsun, bize oy verir veya vermez. A partisine oy verir ya da vermez. Hiçbir partiye oy verir veya vermez. Mesleği bulunduğu konum ne olursa olsun haksızlığa uğradıysa o haksızlık karşısında ortak ses çıkarmak zorundayız. O zaman bir siyaset kurumu olarak görevimizi yapmış oluruz” şeklinde konuştu.about:blank

Kılıçdaroğlu teröre bulaşmaması koşuluyla KHK’lar ile ihraç edilen herkesi göreve iade edeceğinin sözünü verdi.

Ana muhalefet lideri, “Geçen özel harekatta çalışan bir polisle Ankara Mamak’ta karşılaştık. ‘Beni Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile attılar. Gittim savcılığa, savcı takipsizlik verdi. Mahkemede hiçbir zaman yargılanmadım ve mahkum edilmedim. Beni görevime vermeleri lazım. Hayır, efendim seni görevine veremeyiz’ dedi. Niye veremiyorsun? Niye vermiyorsun? Sözüm söz, bütün bu adaletsizlikleri düzelteceğim. O Kanun Hükmünde Kararnameler ile görevden alınan, işine son verilen, ekmeği elinden alınan herkesi göreve iade edeceğim. Yeter ki teröre bulaşmasın” ifadelerini kullandı.

‘Türkiye mülteci ambarı değil’

Suriyeli mültecilere ilişkin de konuşan Kılıçdaroğlu, “Suriyelilere kızmıyorum. Afganlara da kızmıyorum. Onların bir günahı yok ki. Onları Türkiye’ye getirene kızıyorum. Arkadaş, sen bunları Türkiye’ye getiriyorsun. Asıl sorumlu olan sensin. Biz sorumluyu unutuyoruz, Suriyelilere saldırıyoruz. Suriyelinin bir kabahati yok ki. Sınırı açan Suriyeli mi? Kavgayı başlatan Suriyeli mi? Sen kavgayı başlatırsan, kapıları açarsan Suriyeliler de gelir, Afganlar da gelir” dedi.

Suriyelileri ülkesine geri göndereceğini söyleyen Kılıçdaroğlu, “Benim millete sözüm var. Allah nasip eder sizlerin oylarıyla iktidar olursam ben o gün Suriyelileri davulla zurnayla kendi ülkelerine göndereceğim” ifadelerini kullandı.

İktidarın göçmen politikalarını eleştiren Kılıçdaroğlu, “Türkiye, mülteci ambarı değil, göçmen ambarı değil, sığınmacı ambarı değil. Biz hepsine nasıl bakacağız?” şeklinde konuşta.

Kaynak: Euronews