Facebook durmak bilmiyor! Şimdi de WhatsApp mesajlarına ulaşmak istiyor

WhatsApp kısa bir süre önce yeni bir iddia ile gündeme geldi. Facebook söylendiği kadarıyla hedeflenen reklamlar için şifreli WhatsApp mesajlarını kullanmak istiyor ve bu kapsamda ‘mesajların okunması’ söz konusu.

The Information tarafından yayımlanan yeni bir rapora göre Facebook, WhatsApp mesajları gibi şifrelenmiş mesajların verilerini, bilgilerin şifresini çözmeden analiz etmenin yollarını araştırıyor. Bu da Facebook’un WhatsApp mesajlarını okumak için çözüm aradığını gözler önüne seriyor.

Raporda, Facebook’un “şifrelenmiş verileri şifresini çözmeden analiz etme yollarını incelemek” için bir yapay zeka araştırma ekibi oluşturduğu belirtiliyor. Şu anda giriş aşamasında olsa da araştırma Facebook’un kullanıcıların şifreli WhatsApp mesajlarına ulaşmasını ve ardından bu bilgileri hedeflenen reklamlar için kullanmasını içeriyor.

WHATSAPP SÖZ KONUSU DURUMU DAHA ONAYLAMADI

Araştırma raporunda homomorfik şifreleme adı geçiyor. WhatsApp’ın uçtan uca şifreleme yerine homomorfik şifrelemeye geçmek istediği aktarılıyor. Bu sayede şirketlerin şifrelenmiş veri kümelerinin okunmasına izin verirken siber güvenlik tehditlerine karşı koruma da sağlıyor. Yine de bu sistem düşünüldüğünde ‘uçtan uca şifreleme’ özelliğinden çok daha az güvenli olduğu vurgulanıyor.

Kaynak: Milliyet