Kılıçdaroğlu: Birileri 15 Temmuz’u ‘Allah’ın lütfu’ kabul etti

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş’ın haksız yere cezaevinde tutulduklarını söyleyerek, “Bunların bir tek suçları var, pasaportları Amerikan pasaportu değil. Amerikan pasaportları olsaydı bir telefonla çıkar giderlerdi” dedi.

Kılıçdaroğlu partisinin bu haftaki grup toplantısında ayrıca ‘bütün sorunların kaynağını adaletsizlik oluşturuyor’ diyerek KHK’lılar konusunda mesaj verdi. “Birileri 15 Temmuz’u Allah’ın bir lütfu olarak kabul edip milletin ensesinde boza pişirmeye başladı.” ifadelerini kullanan Kemal Kılıçdaroğlu, “125 bin 678 kişi kararnamelerle görevlerine son verildi… Mahkeme kararıyla beraat edenler, hakkında takipsizlik kararı verilenler veya soruşturma açılmasına dahi gerek duyulmayanlar. Anayasa Mahkemesi tarafından ‘evet bunda bir suç yoktur, bunun göreve iade edilmesi gerekir’ diye karar verilenlerin tamamını göreve iade edeceğiz. Biraz sabretsinler, az kaldı. Geliyor gelmekte olan” şeklinde konuştu.

Kılıçdaroğlu konuşmasına şöyle devam etti: “Anayasa Mahkemesi kararlarını, mahkeme kararlarını uygulamayan bürokratlar talimatı kimden aldılarsa, aynı şeyi yapmasınlar. Yaptıkları taktirde onları devletin bürokrasisi içinde tutmayacağım. Açık ve net söylüyorum. “

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu konuşmasında, Cumhuriyet bayramını anmayan Diyanet İşleri Başkanlığını da eleştirdi. Bunun kabul edilmesi gereken bir tavır ve tutum olmadığını belirten Kılıçdaroğlu, “Biz herkesin inancına saygılıyız. En azından kendisini kuran, Diyanet İşleri Başkanlığını kuran bir iradeye, en azından cuma hutbesinde saygı duyulması lazım. Telaffuz edilmesi lazım. Ama hiç kimse merak etmesin, bunların tamamını yapacağız, bu ülkeye kesinlikle güzel baharı getireceğiz.” diye konuştu.

Cumhuriyet’in 98. yılında Anıtkabir’de bugüne kadar rastlamadıkları bir garabetle de karşılaştıklarını dile getiren Kılıçdaroğlu, bazı televizyon kanallarının ve gazetelerin muhabirlerinin, Anıtkabir’e alınmadığına dikkati çekti.

Kılıçdaroğlu, bunun hiç rastlanmadık bir şey olduğunu vurgulayarak, “O kararı alanlara açık ve net söylüyorum. Anıtkabir’de bu ülkenin aslanı yatıyor, aslanı. Sizin gücünüz yetmez ona. Ne yaparlarsa yapsınlar, her davranışları kendi sonlarını getiriyor. Bu, milletin vicdanında derin yaralar açıyor. Bunların tamamını iktidarımızda çözeceğiz.” ifadesini kullandı.

Kılıçdaroğlu, Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş için de şu ifadeleri kullandı:

“Haksız yere içeride tutulan Demirtaş ve Kavala var, benim vicdanım kabul etmiyor. Belki onlar hayatlarının hiçbir döneminde CHP’ye, oy vermediler. Ama bizim görevimiz adalettir, haksızlığa karşı durmaktır. Onların tek suçu var pasaportları ABD pasaportu değil. Olsaydı bir telefonla çıkarlardı, apronda uçak beklerdi. Böyle bir rezaletle Türkiye hiç karşı karşıya kaldı mı? Demokrasinin gereği olarak onların zaten içeride tutulmaları yanlış.”

“Zamlar kapıda”

Arka arkaya zamların geldiğinin de altını çizen ana muhalefet partisi lideri, enerji sektörüyle görüşmelerde bulunduğunu ve ‘Kara Kış Fonu’ kurulması için çağrıda bulunduğunu söyledi. Faturaların ağırlaşacağının altını çizen CHP Başkanı, dünyadaki gelişmeleri iktidarın takip etmediğini ve kış aylarında KDV payının kaldırılması gerektiğini ifade etti.

CHP’li belediyelerde kara kış fonu çalışmalarının neredeyse tamamlandığını belirten Kılıçdaroğlu, enerji faturalarını ödeyemeyen vatandaşlara belediyelerin bu fondan destek vereceğini belirtti. Bir ton kömürün asgari ücreti aştığının da altını çizen CHP lideri, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a asgari ücreti açlık sınırının üzerine çıkarması çağrısında bulundu.

Kaynak: Euronews