Apple Milyonlarca Dolar Tazminat Ödedi

ABD’de telefonunu Apple yetkili servisine götüren kadının özel görüntülerinin servis çalışanları tarafından internete sızdırıldığı, Apple’ın milyonlarca dolar tazminat ödediği kaydedildi.

ABD’de bir kadının, iPhone model telefonunu Apple yetkili servisine götürdükten sonra çalışanlar tarafından özel görüntülerinin internete sızdırıldığı ve kadının açtığı dava sonucunda Apple’ın milyonlarca dolar tazminat ödediği ortaya çıkarıldı. Kaliforniya eyaletinde 2016 yılında meydana gelen olayda, Pegatron Teknoloji isimli yetkili serviste çalışanların telefondan elde edilen ‘son derece kişisel ve özel materyalleri’ 21 yaşındaki kadının Facebook profiline yüklediği belirtildi.

Avukatlar 5 Milyon Dolar Talep Etti

Kadının arkadaşlarının fotoğraflar ve videoları fark etmesi üzerine, görüntülerin kaldırıldığı aktarıldı. Apple ile varılan tazminat anlaşmasının miktarı açıklanmadı ancak kadının avukatlarının müzakere sürecinde 5 milyon dolar talep ettiği ifade edildi. ‘Konunun gizli tutulması için’ Apple’ın ismi dava dosyasında geçirilmedi. 

Apple Sözcüsünden Doğrulama

Apple, The Guardian’a yapılan açıklamada olayı doğruladı. “Müşterilerimizin verilerinin gizliliği ve güvenliğini son derece ciddiye alıyoruz ve verilerin onarım süreci boyunca korunmasını sağlamak adına bir dizi protokol var” diyen şirket sözcüsü, “2016 yılında bayilerimizden birinin gizlilik politikasını ihlal ettiğini öğrendiğimizde hemen harekete geçtik” ifadelerini kullandı.