Sekreteri ile görüntüleri çıkan İngiltere Sağlık Bakanı istifa etti

Üniversiteden beri arkadaş olduğu ve geçen sene yıllık 15 bin pound maaşla danışmanı olarak işe aldığı Gina Coladangelo ile  ile öpüşürken fotoğrafları yayınlanan İngiltere Sağlık Bakanı Matt Hancock istifa etti.

Bakan Hancock’un Başbakan Boris Johnson’a sunduğu istifa mektubu Birleşik Krallık Başbakanlık ofisi tarafından yayımlandı.

Hancock, 15 bin pound maaşla danışmanı olarak işe aldığı Gina Coladangelo ile öpüşürken fotoğraflarını yayınlamıştı. Hancock, eleştiriye neden olan görüntülerin ardından özür dilerken istifa etmeyeceğini açıklamıştı.

Başbakanlık Ofisi’nden yapılan açıklamaya göre, Hancock’ın yerini Sajid Javid alacak.

Yeni İngiltere Sağlık Bakanı Javid, İngiliz siyaseti ve kabinenin yakından tanıdığı bir isim. Ülkenin ilk Müslüman İçişleri Bakanı olan Javid, bir dönem de Maliye Bakanı olarak görev yapmıştı. Şubat 2020’de İngiltere Başbakanı Boris Johnson, kabinede yaptığı değişiklikler kapsamında dört bakanı görevden almış, İngiltere bütçesini dört hafta içinde hazırlaması beklenen Javid’e tüm danışmanlarını kovmasını ve Başbakanlık Ofisi’nin danışmanları ile ortak bir ekip kurmasını teklif etmişti. Teklifin ardından Bakan Javid, kendisine saygısı olan hiçbir bakanın bu şartları kabul etmeyeceğini belirtmiş, görevinden istifa etmişti.

https://twitter.com/PoliticsForAlI/status/1408836777238990849

Kaynak: Ahval