Eski Başbakanlık uçağında bavullarla taşınan kokain ele geçirildi

Brezilya’nın Forteleza Havaalanından Belçika’ya doğru hareket etmek üzereyken durdurulan bir Türk şirketine ait TC – GVA isimli özel uçakta bavullara doldurulmuş çok miktarda kokain ele geçirildi.

Gazeteci Ali Kıdık’ın Twitter hesabından sunulan habere göre; bugün öğle saatlerinde Brezilya’nın Forteleza Havaalanında bulunan, özel bir Türk şirketi olan ACM Air’a ait özel uçakta Brezilya polisi tarafından arama yapıldı. Uçakta yapılan kontrollerde bavullar içerisinde paketlenmiş yaklaşık 1300 kilo ağırlığında kokain ele geçirildi.

Olay anına ilişkin görüntülerde; polislerin bavulu uçağa getirerek yolcudan açmasını istedikleri ve açılan bavulu kontrol ettikleri görülüyor. Görevlilerin paketlerden birini açtıkları ve özel bir solüsyon yardımıyla paket içerisinde bulunan maddenin kokain olduğunu tespit ettikleri anlaşılıyor. Kontrollerin ardından uçağın pilotları ile birlikte İspanya pasaportu taşıyan yolcunun da gözaltına alındığı belirtiliyor.

Özel şirkete satılmadan önce TC – ATA kuyruk ismiyle Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığı tarafından kullanılan uçağın kısa zaman önce yenisinin alınması dolayısıyla satıldığı biliniyor. Uçağın, AK Parti’den milletvekili adayı olan Çiğdem Özcan’ın şirketi ACM Air’e ait olduğu öğrenildi.

Çiğdem Özcan