15 Temmuz’da dönemin AKP İstanbul İl Başkanı olan Temurci’den ‘silahlandırma’ açıklaması: Savcılarımıza yalvarıyorum

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun 15 Temmuz ve sonrasında silah dağıttığı iddialarına ilişkin o dönem AKP İstanbul İl Başkanı olan Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selim Temurci, isyan etti.

15 Temmuz’da AKP İstanbul İl Başkanı olan Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selim Temurci, Sedat Peker’in “El altından kalaşnikof dağıtıldı” iddiasını değerlendirdi.

Temurci, “Bütün Türkiye’yi ayağa kaldırmıştık. Eğer biz bunları yaparken birileri darbe öncesi darbe sonrası bu milleti birbirine kırdırmak için inanın gözlerim doluyor silah dağıtmışsa bu millete bu alçaklığı bizim ortaya çıkarmamız lazım. Savcılarımıza Allah için yalvarıyorum görevinizi yerine getirin. Berat Albayrak’a yakın olduğunu düşündüğüm il gençlik kolları başkanımız, bu işi Berat beyin haberi olmadan asla yapamaz.” dedi.

Sedat Peker, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından İçişleri Bakanı’nın bilgisi dahilinde devlet envanterinde kayıtlı olmayan bir kasa kalaşnikof(AK-47) silahın, AKP Gençlik Kolları’na ait bir araçla sivillere dağıtıldığını iddia etmişti.

Kaynak: Tele1