“Taliban, DAEŞ/H’nin Afganistan’da büyümesini durduramıyor”

BM Afganistan Özel Temsilcisi Lyons, ülkedeki saldırılarını artıran DAEŞ/H’nin giderek daha da aktif hale geldiğini belirterek, “Taliban, DAEŞ/H’nin büyümesini durduramıyor” dedi.

"Taliban, DAEŞ/H'nin Afganistan'da büyümesini durduramıyor"

Birleşmiş Milletler (BM) Afganistan Özel Temsilcisi Deborah Lyons, Taliban’ın terör örgütü DAEŞ’in Afganistan kolu DAEŞ/H’nin büyümesini durduramadığı uyarısında bulundu.

Lyons, BM Güvenlik Konseyi’ne brifinginde, “Daha önce birkaç yer ve başkentte bulunan DAEŞ/H şimdi neredeyse tüm vilayetlerde ve giderek daha da aktif hale geliyor” dedi.

Taliban’ın DAEŞ/H ile bağlantılı olduğunu düşündüğü şüphelileri hukuk dışı gözaltına aldığı ya da öldürdüğüne dikkati çeken Lyons, “Taliban, DAEŞ/H’nin Afganistan’da büyümesini durduramıyor” dedi.

Lyons, DAEŞ/H’nin Afganistan’daki saldırılarını da artırdığını belirterek, geçen yıl 60 civarı saldırı düzenleyen örgütün bu yıl 334 saldırı gerçekleştirdiğini belirtti.

“AFGAN EKONOMİSİ ÇÖKERSE UYUŞTURUCU, SİLAH VE İNSAN KAÇAKÇILIĞI ARTAR”

Afganistan’da insani durumun da giderek kötüleştiğine dikkati çeken Lyons, uluslararası topluma insani yardımları artırması çağrısı yaptı.

Lyons, Afganistan’da ekonominin çökmesi durumunda ise uyuşturucu, silah ve insan kaçakçılığının artıracağı ve bu durumun terörü tetikleyeceği uyarısında da bulundu.

Kaynak: www.ntv.com.tr