Erdoğan’ın ziyaretini Kuzey Kıbrıs muhalefeti neden boykot ediyor, Ersin Tatar ne tepki gösterdi?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bugün Kuzey Kıbrıs’ta katılacağı Meclis oturumu, muhalefet partileri tarafından boykot edilecek. Muhalefet, Türkiye ile Kuzey Kıbrıs ilişkilerinin “doğru zeminden kaydığı” ve Türkiye’nin tepeden bakan bir yaklaşıma sahip olduğu eleştirisini yapıyor.

Kuzey Kıbrıs lideri Ersin Tatar ise boykot kararını “ihanet” olarak niteleyerek, muhalefet partilerinin “Rum tarafı ile işbirliği yaptığını” ileri sürdü.

50 sandalyeli Kuzey Kıbrıs Cumhuriyet Meclisi’nde ana muhalefetteki 12 milletvekiline sahip Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) ile 3 vekile sahip Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP), Erdoğan’ın konuşma yapacağı oturuma katılmama kararı aldı.

Eski Kuzey Kıbrıs Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat da Yenidüzen gazetesine yaptığı açıklamada, kararı doğru bulduğunu belirterek, “Dünyaya meydan okunacak ve ilkel politikalara dönüştürülmesi muhtemel bu törenlere katılmayı düşünmüyorum” dedi.

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası da iki partiyi kutlayan bir açıklama yaptı. Kuzey Kıbrıs’taki çeşitli sendikaların oluşturduğu Sendikal Platform da iki partinin yanında olduğunu ve karara destek verdiğini açıkladı.

Kaynak: BBC Türkçe