Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk hayatını kaybetti

Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Başkanı Oğuzhan Asiltürk, tedavi gördüğü hastanede 86 yaşında hayatını kaybetti.

Milli Görüş Vakfı Genel Başkanlığı görevini de yürüten Asiltürk, 13 Eylül’de Ankara’da tedavi altına alınmıştı.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Asiltürk vefatını Twitter hesabından yaptığı açıklama ile duyurdu.

Karamollaoğlu iletisinde, “Yüksek İstişare Kurulu Başkanımız, yol arkadaşımız ve dava adamı Oğuzhan Asiltürk ahirete irtihal etmiştir. Milletimizin ve camiamızın başı sağolsun. Mekanı cennet, makamı ali olsun” ifadelerini kullandı.

Asiltürk, Ankara Şehir Hastanesi’nde Covid-19 sonrası gelişen zatürreye bağlı nefes darlığından tedavi görüyordu.about:blank

Erdoğan – Asiltürk görüşmesi

Saadet Partili Oğuzhan Asiltürk ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son olarak geçtiğimiz günlerde bir araya gelmişti.

Türk medyasında çıkan haberlerde Erdoğan’ın Asiltürk’e seçimlere birlikte girilmesi halinde 20 milletvekili kotası teklif ettiği iddia edilmişti.

Hastaneye kaldırılmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, Asiltürk’ü arayarak geçmiş olsun dileklerini iletmişti.

Asiltürk’ten Saadet Partisi yönetimine eleştiri

Asiltürk, haziran ayında da sosyal medya hesabından yayınladığı uzun bir açıklama ile parti yönetimine sert eleştiriler yönlendirerek ilk genel kurulda kendi gözetimi altında yeni bir liste hazırlanacağını duyurmuştu.

Yönetimin, Kurucu Genel Başkan Necmettin Erbakan’ın politika çizgisinden uzaklaştığını öne süren Asiltürk, sadece iktidarı eleştirmenin Milli Görüş geleneği olmadığını dile getirmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ocak ayında Saadet Partisi’nin ‘ağır toplarından’ ve Erbakan döneminin önde gelen isimlerinden Asiltürk’ü ziyaret ederek ‘ittifak konuştuklarını’ açıklamıştı.

Karamollaoğlu’nun bilgisi dışında yapılan bu görüşme parti içerisinde rahatsızlığa neden olmuştu.

Oğuzhan Asiltürk kimdir?

Oğuzhan Asiltürk, 25 Mayıs 1935 yılında Malatya’da dünyaya geldi.

İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat bölümünden mezun oldu.

Siyasete Milli Görüş içerisinde, Milli Nizam Partisi (MNP) ile atılan Asiltürk, Necmettin Erbakan’a en yakın isimlerden biriydi.

Daha sonra Milli Selamet Partisi’nde siyasi kariyerine devam eden Asiltürk, 1980 darbesinin ardından 1 yıl gözaltında tutuldu.

Ardından 10 yıl süreyle siyasetten men edildi.

14 ve 15. Dönem Ankara; 19, 20 ve 21. Dönem Malatya milletvekili seçilen Asiltürk, İçişleri ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlıkları görevlerinde bulundu.

Kaynak: Euronews