ABD: S-400 konusunda varılmış bir anlaşma yok, Hamid Karzai Havalimanı güvenliği sağlanacak

Biden’ın milli güvenlik danışmanı Jake Sullivan tarafından yapılan açıklamaya göre ABD Devlet Başkanı Biden ve Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Erdoğan arasında gerçekleşen NATO toplantısında, Türkiye’nin S-400 savunma sistemlerini satın alması ve kullanmasına ilişkin varılmış bir çözüm bulunmadığı dile getirildi.

Biden’ın gerçekleştirmiş olduğu NATO toplantıları brifinginde Türkiye ile ilgili gündeme gelen diğer bir konu da ABD’nin Afganistan’dan çekildikten sonra Türkiye’nin oradaki potansiyel görevi hakkındaydı. Brifingde, Türkiye’nin Hamid Karzai uluslararası havalimanın güvenliğinde etkin rol alacağı da ifade edildi. Erdoğan’ın, Türkiye’nin bölgede etkin görevler icra etmeye hazır olduğunu ancak bunun için desteğe ihtiyaç duyduğunu vurguladığı belirtildi. Biden, bu desteğin verileceğini dile getirdi. İki başkanın da memnuniyetlerini dile getirerek konun detaylarının görüşülmesi için ilgili kişilere talimat verdikleri bildirildi.

Bu haber, yayınlandığı web sayfasından özetlenerek PUGAT tarafından Türkçeye çevirilmiştir. Haberin tamamını orijinal dilinden okumak için tıklayınız.

Kaynak: Whitehouse, Reuters