Kuzey Kore ve Çin’den, yabancı düşmanlığına karşı işbirliği

Kuzey Kore’nin KCNA haber ajansının pazar günü bildirdiğine göre, Kuzey Kore ve Çin liderleri, iki ülke arasındaki dostluk, işbirliği ve karşılıklı yardım anlaşmalarının yıldönümünde işbirliğini güçlendirme sözü veren mesajlar alışverişinde bulundular.

KCNA, Çin’in Xi Jinping’e gönderdiği bir mesajda, Kuzey Kore lideri Kim Jong Un, ilişkilerinin düşman yabancı güçler karşısında hayati önem taşıdığını, Xi’nin işbirliğini “yeni bir aşamaya” getirme sözü verdiğini söyledi.

Çin, iki ülkenin 1961’de anlaşmayı imzalamasından bu yana Kuzey Kore’nin tek büyük müttefiki oldu ve Pyongyang’ın nükleer silahları ve balistik füze programları üzerine uygulanan uluslararası yaptırımlar, onu ticaret ve diğer destek için Pekin’e hiç olmadığı kadar bağımlı hale getirdi.

KCNA, Kuzey Kore’nin resmi adının baş harflerini kullanarak mesajında ​​Kim, “Son yıllarda benzeri görülmemiş derecede karmaşık uluslararası duruma rağmen, Kuzey Kore ile Çin arasındaki yoldaşça güven ve militan dostluk her geçen gün daha da güçleniyor” dedi.

Kim, “Düşman güçlerin meydan okuma ve engelleyici hamlelerinde daha çaresiz hale geldikleri için, anlaşma Asya’da sosyalizmi ve barışı savunuyor” dedi.

Xi’nin mesajında, Kim ile iletişimi güçlendirerek ve “iki ülke arasındaki dostluk ve işbirliği ilişkilerini istikrarlı bir şekilde yeni bir aşamaya taşıyarak” iki ülkeye ve insanlarına daha fazla mutluluk sağlamayı planladığını söyledi.

Kaynak: Reuters